Kehonhoitopalvelut

Kehohoitola Tunne & Mieli

Laadukkaita kehonhoitopalveluita

KEHOHOITOLA TUNNE & MIELI

Rentoutuminen ja mielen hiljentyminen avaavat uusia näkökulmia ja auttavat arjen jaksamisessa

Tervetuloa rentoutumaan!


Varaa hoitoaika

MODERNI VYÖHYKETERAPIA (MVT)

Moderni vyöhyketerapia on keho- ja tunne terapia, joka keskittyy ensisijaisesti ihmisten erilaisten fysiologisten vaivojen, kipujen ja sairauksien hoitamiseen. MVT:ssa ihminen nähdään ajattelun, tunteiden ja kehon kokonaisuutena ja terveys on näiden välistä tasapainoa. Keho peilaa myös ihmisen elämänhistoriaa.

Kun avaamme kehoa, avautuvat tunteet, mieli ja keho toimimaan tasapainoisesti. MVT:ssa keho jaetaan pitkittäis-suuntaisiin vyöhykeratoihin, joita ovat tasapaino-, stressi-, sydän-, haima-, maksa- ja munuaisradat sekä 18:sta vaakasuuntaiseen toimintatasoon. Toimintatasot jaetaan kolmeen pääryhmään: fysiologiseen, emotionaaliseen ja mentaaliseen.

MVT:ssa hoidetaan tarvittaessa koko kehoa tai keskitytään sen tiettyihin osiin kuten jalkoihin, käsiin tai korviin. Perushoitona käytetään vyöhykeratahierontaa ja polaarista painantaa. Apuna voidaan käyttää mm. magneetteja auttamaan kehon omaa avautumista. Hoito on miellyttävän tuntuista, rentouttavaa ja lisää kehotietoisuutta. Apuna käytetään myös keskustelua.

Moderni vyöhyketerapia sopii kaikenikäisille ja monenlaisiin vaivoihin kuten esimerkiksi selkä- ja hartiakipuihin sekä muihin niveloireisiin, jännitystiloihin, unettomuuteen, päänsärkyyn, allergioihin, vatsa- ja suolistovaivoihin, hormonaalisiin ongelmiin, lapsettomuuden hoitoon, masennukseen, väsymykseen ja stressiin. Moderni vyöhyketerapia on mainio hoito, kun haluat vain rentoutua sekä ennaltaehkäisevänä hoitona.

.


Varaa aika

KOLIIKKIHOITO

Koliikkivauvan hoidossa vyöhyketerapia on osoittautunut turvalliseksi ja tulokselliseksi hoitomuodoksi. Vauva on jo kohdussa tottunut tuuditteluun ja keinuntaan. Kosketuksella saadaan yhteys ja luodaan tasapaino vastasyntyneen ulkoisen ja sisäisen maailman kanssa. Kokemusten mukaan 90% koliikkivauvoista saa vyöhyketerapiasta apua vaivoihinsa. Muulloin taustalta löytyy usein muita ongelmia kuten puhkeavia allergioita ja infektioita.

Hieronnan voi alkaa heti syntymän jälkeen. Ensimmäiset hoidot pyritään antamaan noin kahden päivän välein, kokemusten mukaan teho on silloin parhaimmillaan. Yleensä vauva tarvitsee 2-6 hoitokertaa, jotta oireet helpottavat. Äidille annettavat kotihoito-ohjeet ja mahdollinen ravintoneuvonta saattavat myös rauhoittaa kokonaistilannetta. Vauvan hoito kestää noin 20-30 minuuttia, mutta varaan aikaa kumminkin tunnin niin voidaan rauhassa käydä läpi vauvan tilanne.

Monesti vauvat kärsivät erilaisista vatsan väänteistä, saattavat nukkua huonosti, ovat jännittyneitä ja pitävät kovaa ähinää. Näihin ongelmiin koliikkihoidosta saa helpotusta. Myös keskoset, allergiavauvat ja tulehduskierteessä olevat hyötyvät koliikkihoidosta.


Varaa aika

VAUVA -JA LAPSIHIERONTA

On todettu, että säännöllisesti hierontaa saavat lapset kehittyvät nopeammin sekä fyysisesti että psyykkisesti. He ovat rauhallisempia, tasapainoisempia ja kärsivät vähemmän ruoansulatuselinten vaivoista sekä unihäiriöistä. Rauhallinen ja ystävällinen hieronta edistää rauhallisuushormoni oksitosiinin erittymistä.

Veren korkea oksitosiinipitoisuus on yhteydessä ihmisen sosiaalisuuteen ja avaa lapsen mielen ympäröivälle maailmalle. Lisäksi se kasvattaa luottamusta toisiin ihmisiin, vahvistaa itseluottamusta, luo yhteyttä omaan kehoon ja herkistää kosketukselle. Lapsi oppii ajattelemaan, että hän on ystävällisen ja kunnioittavan kosketuksen arvoinen.

Vauvahieronta on kevyttä hoitoa, lähes sivelyä, ja siinä käydään läpi lapsen koko keho. Vauvoilla hoito kestää n.20-30 minuuttia ja isommilla lapsilla n.30-45 minuuttia. Aikaa hoitokäynnille varaan tunnin, jotta pystytään rauhassa käymään läpi lapsen tilanne


Varaa aika

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Intialainen päähieronta perustuu intialaiseen parannusmenetelmään, ayurvedaan, jota on harjoitettu Intiassa jo 5000 vuotta. Narendra Mehta on kehittänyt laajennetun version päähieronnasta, joka rantautui Englantiin v.1978. Suomeen hieronta tuli v.1999 Dee Ahernin johdolla.

Intialainen päähieronta tehdään asiakkaan istuessa tuolilla vaatteet yllään, hoitajan ja asiakkaan keskittyessä rauhassa hoitotapahtumaan. Hoidon aikana käsitellään pään lisäksi hartiat, olkavarret, niska ja kasvot. Hoidossa vuorotellaan tehokkaita ja nopeatempoisia liikkeitä sekä rauhoittavia ja pehmeitä otteita. Hoidon aikana ja sen jälkeen on miellyttävän rentoutunut olo. Intialainen päähieronta kiihdyttää aineenvaihduntaa, elvyttää pään verenkiertoa ja rentouttaa pitkäaikaisesti. Hoito myös vapauttaa energiaa ja sopii erinomaisesti otettavaksi vaikka kesken työpäivän.

INTIALAISTA PÄÄHIERONTAA VOIDAAN KÄYTTÄÄ MM:

-stressin vähentämiseen
-päänsärkyyn ja pään alueen kipuihin ja jännityksiin
-niska- ja hartiaseudun särkyihin
-silmien jännityksiin ja väsymiseen
-unettomuuteen
-lihasjännityksiin
-keskittymiskyvyn lisäämiseen
-mielen rauhoittumiseen
-yleiseen energian lisäämiseen
-hyvän olon lisäämiseen

Intialainen päähieronta on kokonaisvaltaisesti ja syvältä rentouttava hoito, joka hoitaa niin mieltä kuin kehoa ja kirkastaa ajatuksia. Sitä suositellaan stressaantuneelle ja kiireiselle ihmiselle, jolle pysähtyminen on vaikeaa.


Varaa aika

HOITOHINNASTO

VYÖHYKETERAPIA

 • 45min
 • 60min (1h)
 • 90min
 • 38,00
 • 45,00 (1h)
 • 60,00

VAUVAHIERONTA

 • Hoitokerta
 • 4 Hoitokertaa
 • 30,00/krt
 • 110,00 (4 kertaa)

KOLIIKKIHOITO

 • Hoitokerta
 • 30,00/kerta

INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

 • 30min
 • 30,00/kerta

Hoitoaika sisältää varsinaisen hoidon lisäksi haastattelun.
Peruuttamattomasta ajasta veloitetaan 50% hinnasta.

Peruutukset on tehtävä vuorokautta ennen.

Siirry sivun alkuun